Kauppapaikka.info
Elämäsi Häät
Hääsomistus.com

13.3.2007

Häiden Teema

Heissan jälleen! Onpa ihanaa palata pitkän viikonlopun jälkeen kotiin ja jatkaa siitä mihin torstaina jäätiin. Joo, tiedän että lupasin tulla maanantaina mutta...
Romanttinen viikonloppu mieheni kanssa venyikin pidemmäksi kuin alussa suunniteltiin.

Mutta jatketaan!

Tänään ajattelin keskittyä hiukan häiden teemaan, tuohon iänikuiseen "riesaan". Meidän ystäväpiirissä on monia pareja jotka vannoivat teemattomuuteen ennen häitä ja teemaan häiden jälkeen.

Moni ymmärtää sanan "teema" monesti väärin. Teema mielletään yleensä enemmän "naamiaisiksi" kuin juhlaksi. Totuus on että teema-sanaa ei pidä ottaa kirjaimellisesti. On totta että jotkut parit haluavat järjestää teemajuhlat mutta sillä ei ole mitään tekemistä häiden teeman kanssa.

Kun puhutaan häistä ja häiden teemasta tarkoitetaan yhtenäistä linjaa joka käy läpi jokaisen yksityiskohdan häissä. Teema voi olla väri, harrastus, vuodenaika, maa, maanosa, työ tai vaikkapa vuosikymmen tai -sata. Teemasta ei tarvitse tehdä "räikeää" vaan sen voi ja oikeastaan pitääkin sulattaa hyvin itse häihin.

Esimerkki 1.
Morsiuspari A viettää häitä marraskuun lopussa. He haluavat häiden teemaksi talven sinisen hetken. Se onnistuu hyvin yhdistelemällä eri värejä kuten valkoista, hopeaa ja sinisen eri sävyjä. Pöytiä voi koristaa itse tehdyt lumikiteet, sininen kaitaliina, valkoinen vanu ja huurretut oksat. Autoa koristaa valkoiset ja siniset kukat samoin kuin morsiamen kukkakimppua. Hiuksissa hopeisia ja valkoisia helmiä/kukkia. Sulhasen plastron sininen, puku vaalean harmaa. Morsiamen puku valkoinen/luonnonvalkoinen.

Esimerkki 2.
Morsiuspari B viettää häitä syyskuun alussa. He haluavat häiden teemaksi aamu-/iltaruskon. Pöydät voi koristella vaikkapa siten että pöytäliinat ovat tummaa ruskeaa, jonka päällä kirkkaan punainen/oranssi kaitaliina. Pöydän keskelle tehdään auringonkukista mahtava puolipallo kukkalaite josta lähtee helminauhoja (punaisia, oransseja ja keltaisen erisävyisiä helmiä) kaitaliinaa pitkin pöydän laitoihin. Sinne tänne voi ripotella syksyn värikkäitä lehtiä ja/tai oksia. Morsiamen kukkakimppu on runsas kelta-oranssi-puna puolipallo tai pisara. Jos siihen haluaa vielä enemmän näyttävyyttä voi siitä tehdä roikkuvan. Sulhanen pukeutuu tummaan bonjour-pukuun joka täydennetään hillityn oranssilla liivillä ja hillityn punaisella plastronilla. Morsiamen puku shampanjan värinen.

Esimerkki 3.
Morsiuspari C viettää häitä keskikesällä. He haluavat häiden teemaksi raikkaan piknikin. Väreinä käytetään vihreän eri sävyjä täydennettynä vaalean sinisellä ja kullalla. Pöydät koristellaan valkoisilla pöytäliinoilla ja neliön muotoisilla aquan värisillä liinoilla (liinat asetellaan vinottain pöytää pitkin). Jokaisen neliön keskelle tehdään neliön muotoiseen lasivaasiin vihreä-valkoinen kukka-asetelma joka täydennetään värillisillä akryylikristalleilla. Morsiamen kukkakimppu on pisaran mallinen vihreä-valkoinen tai aqua-valkoinen (aqualla tarkoitan erittäin kirkkaan väristä sinistä esim. meri Karibialla). Sulhasen puku vaalea jossa vaalean vihreä liivi ja plastron. Morsiamen puku valkoinen/luonnonvalkoinen jossa vaalean sinisiä kirjailuja. Jos puvun haluaa pitää valkoisena, voi hiuksiin laittaa vihreän/sinisen värisiä kukkia.

Esimerkki 4.
Morsiuspari D viettää häitä maaliskuussa. He haluavat teemakseen liljan. Lilja on erittäin suuri ja kaunis kukka mutta myös erittäin voimakas tuoksuinen. Pöydät halutaan somistaa yksinkertaisesti, joten valkoisten pöytäliinojen päälle asetellaan fuksian värinen kaitaliina. Jokaista 10 ihmistä kohti (5+5) pöytään asetetaan pieni huurteinen lasivaasi ja 1-2 erivärstä liljaa. Kukka-asetelmaa voidaan täydentää harsokukalla, vihreillä lehdillä tai silkki/satiini nauhoilla. Lasiastioiden väliin laitetaan 2-4 huurre votiivi astiaa tai tuikkuastiaa (suosittelen votiiveja sillä ne palavat yleensä 8-14 tuntia tai jopa kauemmin. Tuikut pitää vaihtaa 4-5 tunnin välein). Sulhanen pukeutuu tummaan pukuun ja fuksian väriseen solmioon. Morsiamella valkoinen/luonnonvalkoinen puku ja fuksia nauhaa sekä lilja hiuksissaan. Jos haluat olla todella räväkkä morsian pukeudut fuksian väriseen pukuun =). Morsiuskimppu on valkoinen ja siinä on pinkin ja fuksian värisiä nauhoja. En suosittele tässä vaiheessa enää liljoja sillä jos niitä on liikaa, voit olla varma että saat jossain vaiheessa päivää päänsäryn.

Vain mielikuvitus on rajana häiden teemaa mietittäessä. Jos haluat olla in, jätät suosiolla viininpunaisen, ruskan, viljan ja vaaleanpunaisen laskuista pois.

Huomenna jatketaan askartelulla!