Kauppapaikka.info
Elämäsi Häät
Hääsomistus.com

16.4.2007

Yhteenveto Osa 2.

Vihkiminen voidaan suorittaa joko Siviilivihkimisenä tai kirkollisena vihkimisenä. Kirkollinen vihkiminen on lähes kaikille tuttu, mutta esimerkiksi evankelis-luterilaiselle katolinen tai ortodoksinen vihkiminen voi olla erilainen kokemus.

Jokainen morsiuspari haluaa juuri tietyn musiikin kirkkoon sisääntulo- ja poistumismarssiksi. Hääjuhlaan palkataan bändi tai soittajat soittamaan illaksi tanssimusiikkia. Tiesitkö, ettei nykyään enää hääparit halua tanssia häävalssia? Tilalla voi olla vaikka häätanssi, häätango tai hääfoxtrot!

Hääjuhlan ohjelmasta on yhtä monta mielipidettä kuin juhlassa on vieraita. Toiset haluavat paljon perinteistä ohjelmaa, toiset taas pitävät rauhallisesta taustamusiikista ja jutustelusta ystävien kanssa. Jotain ohjelmaa hääjuhlassa on hyvä olla. Miettikää valmiiksi muutama ylimääräinen ohjelmanumero ja edetkää tilanteen mukaan.

Olen myös käynyt hiukan läpi hääkuljetusta, kampausta ja meikkiä, miesten pukeutumista, naisten pukeutumista, kukkia ja päätyneet lopulta valokuvaukseen. Tähän onkin hyvä päättää yhteenveto ja odotella Studio P.S.V:n kirjoitusta.

Yhteenveto Osa 1.

Heti tähän alkuun tiedotus:
Tällä viikolla saamme häävalokuvaukseen myös ammattilaisen näkemystä. Olen ollut yhteydesssä oululaiseen Studio P.S.V valokuvaamoon, josta Raija Tuominen on lupautunut tällä viikolla kertomaan häävalokuvauksesta lisää. Ammattilaisten vinkkejä ja ohjeita pääsette lukemaan myös useamminkin. Mutta jatketaan siitä myöhemmin.

Tänään ajattelin tehdä pientä yhteenvetoa siitä, mistä olemme tähän mennessä puhuneet ja mitä lähitulevaisuudessa on luvassa.

Aivan aluksi puhuin faktojen läpikäynnistä ja suunnitelman hahmottelemisesta. Tähän käytin hääsuunnitelmaa, jonka sain ottaessani yhteyttä hääsuunnittelijaan.

Sen jälkeen pilkoin suunnitelman osaan 1., osaan 2. ja osaan 3., jotta ne olisi helpompi hahmottaa ja toteuttaa. Sanoin myös, että on hyvä aloittaa siitä mikä tuntuu kaikkein hankalimmalta.

Tarjousten pyytäminen voi jostakin tuntua hankalalta tai epämiellyttävältä. On kuitenkin hyvä muistaa, että mitä enemmän tarjouksia pyytää, sitä varmennin saa rahoilleen vastinetta. Osa palvelun tarjoajista jättää tarjouksen laatimatta syistä, joita emme koskaan saa tietää. Osa hinnoittelee tuotteensa/palvelunsa liian korkeiksi, osalla taas laatu ei vastaa pyydettyä hintaa. En voi kuitenkaan koskaan painottaa liikaa sitä, että on parempi katsoa kuin katua.

Asiakaspalvelu on erittäin tärkeä asia ottaa huomioon palvelua tai tuotetta etsiessä. Kannattaako hyvästä asiakaspalvelusta maksaa? Kyllä! Yritys joka osaa palvella asiakkaitaan hyvin, on rahansa ansainnut.

Sen jälkeen olikin aika käydä aikataulun kimppuun. Osa 1. ja osa 2. ovat oiva apu häitä suunniteltaessa ja järjestettäessä. Osan 2. voi vapaasti kopioida ja muokata omaan käyttöön sopivaksi.

Budjetti on ehkä suurin ja vaikein osa-alue hääjärjestelyissä. Halutaan pysyä pienen budjetin sisällä tai käytetään rahaa niin paljon kuin sitä kuluu. Jokainen valitsee oman tiensä mutta budjetin osat 1. ja 2. ovat vapaasti kopioitavissa. Poistakaa ne, joita ette tarvitse ja lisätkää ne, jotka sieltä puuttuvat.

On hyvin tärkeää erotella toisistaan alustava varaus, varaus ja varauksen vahvistaminen. Joskus puhelimitse tehty varaus ei olekaan sitova vaikka puhelimen toisessa päässä oleva henkilö niin väittää. Muutaman ystäväni kohdalla tämä tuli todettua karvaasti. Jos mitenkään mahdollista, älkää varatko MITÄÄN puhelimitse!! Tehkää kaikesta AINA kirjallinen varaus. Varmistakaa varaus siitä huolimatta vaikka se on tehty kasvotusten.

Häiden teema on asia, johon toiset viittaavat vain kintaalla. On totta, että häistä ei tarvitse tehdä mitään teemajuhlaa, mutta häillä on hyvä olla jokin teema. Teemaksi valitaan hyvin useasti väri. Teema kantaa juhlan kauniisti alusta loppuun saakka, kutsukortista aina kiitoskorttiin.

Askarteluun voit saada uppoamaan hyvinkin paljon aikaa, jos et suunnittele sitä hyvin etukäteen. Tässäkin asiassa puhuu kokemuksen syvä rintaääni: yhdistele mahdollisimman monta asiaa samaan pakettiin. Anna vieraillesi tilaa syödä ja juoda ja nauttia juhlasta; älä täydennä pöytää tarpeettomilla krumeluureilla! Täältä löydät askarteluliikkeitä ja nettikauppoja.

Kaipaatko jotain erilaista häihisi? Tänne keräilin joitakin hulluja ideoita!