Kauppapaikka.info
Elämäsi Häät
Hääsomistus.com

24.5.2007

Hääyö ja Häämatka

Hääyön viettopaikkaa etsittäessä on hyvä vertailla hintoja ja sitä, mitä huoneen / sviitin hintaan sisältyy. Hinnat eroavat huimasti niin kaupungin sisällä kuin eri kaupunkien välillä. Pyytäkää nähdä kuvia huoneen "somistuksesta" ja kuten aina, pyytääkää kirjallinen vahvistus huoneen varauksesta sekä siitä, mitä hintaan kuuluu.

Me teimme niin, että häiden jälkeen menimme lentokenttähotelliin, koska häämatkalle lähdettiin seuraavana päivänä. Huone ei ollut niin romanttinen kuin voisi olla, mutta hinnassa säästimme huimasti. Eikä sillä huoneen koreudella ollut oikeastaan mitään väliäkään, kun se rakas oli siinä vieressä... =)

Häämatkoissa on sama asia hintojen suhteen. Jos vertaatte "normaalin" pakettimatkat hintaan ja häämatkan hintaa, häämatka voi maksaa jopa 300 euroa /hlö enemmän. Jo sana "hää-" saa aika monen tuotteen tai palvelun hinnan nousemaan normaalista. Kyllähän se on totta, että jos ilmoitatte matkatoimistolle lähtevänne häämatkalle, pakettiin kuuluu "ylimääräistä" kuten shamppanjaa, tervetulokoreja, somistusta jne jne. Mutta...

Ennen matkan varaamista, mietikää mikä on matkan tarkoitus. Mikä matkalla on kaikkein tärkeintä. Eräs ystäväni halusi unelma häämatkalle heti häiden jälkeen. Olivat kaksi viikkoa Mauritiuksella. Ensimmäisen viikon he riitelivät, koska ystäväni ei ollut tyytyväinen huoneeseen ja toisen viikon hän oli kipeänä. Häämatkan hinta 6500 euroa. Eikä siitä ollut mitään iloa.

Matkalle lähdettäessä asioita sattuu ja tapahtuu. Pitäkää se mielessä ja järki kädessä kun matkoja varaatte.

Toinen asia, joka saattaa yllättää on matkan varaaminen uudella sukunimellä. Asia on ok, jos matkalle lähdetään aikaisintaan 3 viikkoa häiden jälkeen. Miksi? Et voi matkustaa uudella sukunimelläsi ennen kuin sinulla on uusi passi. Uuden sukunimen rekisteröiminen voi kestää jopa 1 kk (riippuu kaupungista ja naimisiinmeno kuukaudesta). Moni muukin menee naimisiin heinäkuussa! Kun sen jälkeen haetaan uusi passi 2 viikkoa, matkalle voidaan lähetä vasta 6 viikkoa häiden jälkeen. Jos lentolipuissa ja passissa on eri nimet, matka jää tekemättä.

Nyt olemme päässeet yhden osion loppuun. Olemme käyneet asiat teoriassa läpi ja nyt on aika käydä käytännön kimppuun. Käytännön vinkkejä, neuvoja ja uusia ideoita tulossa!