Kauppapaikka.info
Elämäsi Häät
Hääsomistus.com

28.5.2007

Käytännön järjestelyt; vilpilliset ihmiset

Koska teoria on aina helpomaa, nopeampaa ja joustavampaa kuin käytöntä, nyt on aika vaihtaa nippeli nappeli tieto kokemukseen.

Mikään ei ole häiden järjestelyssä tärkeämpää kuin pitää pää kylmänä ja jalat maassa. Vaikka hääpäivä ja häät ovat elämän kaunein juhla, älä tunteile ennen kuin hääpäivänä. Liiallinen tunteilu voi valitettavasti tehdä häistäsi katastrofin.

Ensinnäkin, jos palveluntarjoajat tai jonkin tuotteen myyjät vakuuttelevat sinulle koko ajan: "kyllä se hoituu, vielä ei ole mitään kiirettä" ole tarkkana. Näiltä ihmisiltä loppuu AINA aika. Olet siis menossa sovittamaan hääpukuasi ja myyjä sanoo, korjaukset tehdään noin 3 viikon kuluttua. Mennessäsi uuteen sovitukseen, myyjä pahoittelee ja sanoo, ettei ole ehtinyt tehdä korjauksia, mutta nyt ne tehdään 3 viikon sisällä. Tämä on tyypillinen tilanne. Vaadi korjauksia heti tai mene ja hanki puku muualta. Älä luota tällaisiin ihmisiin.

Toinen "ryhmä" epäluotettavia henkilöitä ovat ne, jotka sanovat: "ei me mitään sopimuksia tarvita, koskaan ei ole mitään sattunut." Mutta heille varmasti sattuu joka kerta jotain. Vaadi sopimusta tai hanki tuote/palvelu muualta.

Opettele kuuntelemaan ei pelkästään ihmisten sanoja vaan äänenpainoja. Valehtelijan tunnistaa äänenpainosta jos ei muusta.

Mitä enemmän teet kysymyksiä, sitä paremmin olet perillä siitä, millaisia ihmisiä he ovat, miten he toimivat ja ovatko he luotettavia. Normaalisti palvelun tarjoaja kertoo sinulle automaattisesti miten hän työnsä tekee. Vilpillinen ihminen taas pyrkii välttämään sitä. Jos kysyt; "moneltako te tulette tuomaat soittimet" ja jos vastaus on: "No siinä aamupäivän aikana", on syytä olla huolissaan. Kirjoitat sopimuksen, johon liität kellonajat, milloin työ tehdään ja milloin tavarat viedään pois. Jos sopimusta ei noudateta, korvausvaatimus on automaattisesti xx euroa. Kyse on sinun elämäsi tärkeimmästä päivästä. Jos luotat liikaa tuntemattomiin ihmisiin, voit joutua pettymään hääpäivänäsi.

Jos olet tehnyt työsi hyvin teoria osiossa, toisin sanoen pyytänyt tarjouksia
5-10 palveluntarjoajalta, pystyt helposti vertailemaan miten he tekevät työnsä. Jos pelkka tarjouksen katsominen voi riittää päätöksen tekemiseen. Ihminen joka rakastaa työtään ja joka tekee sen kunnolla, panostaa myös tarjoukseen. Sama asia on, jos haet työpaikkaa. Panostat varmsti hakemukseen ja ansioluettelon näyttävyyteen, jos pidät työpaikasta.