Kauppapaikka.info
Elämäsi Häät
Hääsomistus.com

21.7.2008

Menun teko

Menun laatiminen on yleensä aikaa vievää. Voit antaa menun tekemisen ammattilaisen huoleksi mutta saat varmasti mieleisen menun, jos käytät tähän hiukan aikaa.

Tärkein menuhun vaikuttava tekijä on tietenkin budjetti. Ruokailu (ruoka+juomat) vievät noin kolmanneksen koko budjetista. Mitä enemmän vieraita, sitä enemmän ruokailuun kuluu rahaa. Tämä on selvää.

Normaalisti menu kuin menu on 15 - 25 euron välillä. Paikkakunnittain ja menuittain eroja voi olla mutta oikeastaan, jos maksat vähemmän, saat vähemmän ja jos maksat enemmän, todennäköisesti vietät häitäsi 5 tähden tilausravintolassa.

Mieti, mihin vuodenaikaan häät ovat. Kesällä kevyempää, talvella raskaampaa, kuuluu sanonta catering piireissä. Mihin aikaa hääsi ovat? Aamu ja iltapäivä vihkimiset saavat vieraat nälkäisiksi mutta klo 15 jälkeen riittää kevyempikin ruoka.

Ota menun valinnassa huomioon ruoka-aine allergiat. Laadi menu siten, että se on helppo muunnella laktoosittomaksi, vegaaniksi tai keliaakikolle sopivaksi. Pidä huoli, että ruuat ovat ns. saman arvoisia kaikille vieraille.

Millainen häiden teema on? Jos vietät Espanjalaisiä Häitä, älä tarjoile lihakeittoa. Jos häiden teema on keltainen, tarjoile iloisen värisiä ruokia.

Jos häihin tulee paljon lapsia, suosi helposti syötäviä ruokia. Muutenkin jos vieraasi tulevat maaseudulta, älä tarjoile heille New Yorkin hienoimpien gourmet-ravintoloiden silmiä hiveleviä ruoka-annoksia. Heidän huumorintajunsa ei välttämättä riitä...

Mieti myös astiaston ja ruuan suhdetta. Jos tarjoat hienon gourmet aterian, älä tarjoa sitä halvoista muovilautasista.

Ole ekologinen. Jos vietät hääsi jätkänkämpällä, pyydä paikallista puuseppää tekemään puisia lautasia. Ne on helppo polttaa takassa tai uunissa häiden jälkeen. Säästä vettä ja luontoa!