Kauppapaikka.info
Elämäsi Häät
Hääsomistus.com

26.3.2007

Hääkuljetus

Hääkuljetus jaetaan neljään ryhmään:
  1. morsiamen/sulhasen/hääseurueen kuljetus ennen vihkimistä
  2. morisamen ja sulhasen kuljetus vihkipaikkaan
  3. morsiamen ja sulhasen sekä hääseurueen kuljetus vihkipaikasta juhlapaikalle
  4. hääväen kuljetus vihkipaikasta juhlapaikalle

Aamupäivän aikataulu on syytä aloittaa hyvissä ajoin, se on yhtä tärkeää kuin juhlan aikataulu. On tiedettävä kuka vie morsiamen kampaajalle, meikkiin ja pukeutumaan, kuka vie kaason ja morsiusneidot kampaajalle, meikkiin ja pukeutumaan, kuka vie sulhasen meikkiin ja pukeutumaan, kuka vie bestmanin ja sulhaspojat meikkiin ja pukeutumaan. Hääseurueeseen voi kuulua jopa 20 henkeä ja jokainen menee eriaikaan kampaajalle, meikkiin ja pukeutumaan. Jos tätä ei suunnitella ajoissa ja hyvin, voi tuloksena olla täysi kaaos hääpäivän aamuna.

Miettikää 2-5 kuljettajaa ja autoa joilla hääseuruetta voidaan viedä paikasta A paikkaan B ja edelleen paikkaan C. Suunnitelkaa ajoreitit mahdollisimman helpoiksi. Etsikää kampaaja ja meikkaaja samalta alueelta, jotta ajomatkaan ei kulu yli 30 minuuttia. Jos joudut tekemään siksakkia kaupungilla, se vie paljon aikaa.

Ajakaa eräänä lauanaina reitti läpi. Katsokaa kellosta kuinka kauan aikaa menee. Kuinka monet liikennevalot matkan varrella on? Kuinka paljon ruuhkaa? Ajoreittiä ei kannata ajaa torstaina klo 15 sillä silloin ihmisiä ei ole yhtä paljon liikenteessä kuin lauantaina klo 10. Pitäkää tilanne mahdollisimman autenttina.

Antakaa kuljettajille aikaa vetää henkeä, syödä ja pukeutua ennen kirkkoon menemistä.

Entä kuka vie morsiamen ja sulhasen kirkkoon? Menevätko he yhdessä vai tapaavatko vasta alttarilla? Kuinka kauan kestää hotellilta/kotoa (tai missä morsian oli pukeutumassa) ajaa kirkkoon/vihkipaikalle?

Kuka kuljettaa morsiamen ja sulhasen vihkimisen jälkeen vihkikuvaan ja juhlapaikkaan? Kuinka kauan kestää ajaa vihkipaikalta valokuvaamoon ja sieltä juhlapaikalle? Tämä aika on erittäin tärkeä kaason ja bestmanin osalta. Sinä aikana kun morsian ja sulhanen ovat valokuvassa, heidän tehtävänsä on viihdyttää vieraita. Mitä sinä aikana tehdään? (tästä asiasta kerron lisää käytännön vinkkejä -osiossa, joka on tulossa hiukan myöhemmin)

Tarvitseeko hääväki kuljetusta hotellilta kirkkoon ja juhlapaikkaan? Kuinka monta vierasta tarvitsee kuljetusta? Hankitaanko sitä varten bussi vai tilataksi? Kyselkää hintoja, vertailkaa ja varatkaa hyvissä ajoin. Varauksen vahvistus 3 viikkoa ennen hääpäivää.

Kun etsitte sopivaa kuljetusmuotoa kyselkää erittäin tarkasti kuljetuksen hinnoista. Tämä alue on erittän hankala, sillä osa veloittaa tuntihintaa, toiset kilometrikorvauksen, toiset molempia. Jos teille sanotaa, ettei hintaa osata etukäteen sanoa, olkaa varuillanne. Ammattilaiset tietävät hinnan joka tapauksessa. Jos he eivät pysty sanomaan tarkkaa hintaa, he antavat hinta-arvion. Ennen kuin allekirjoitatte vuokrasopimuksen, pyytäkää vuokraajaa laittamaan siihen joko hinta-arvio tai tarkka hinta. Tällä tavoin teille ei tule jälkeenpäin yllätysmaksuja. Ja muistattehan todellakin pyytää sen vuokrasopimuksen!?!?!

Tilanne, jossa teille sanotaan: "Ei meillä ole koskaan mitään sopimuksia ollut, eikä mitään ole koskaan sattunut" on täyttä p***aa. Tällaisille ihmisille on aina sattunut ja sen vuoksi he eivät edes halua tehdä mitään sopimusta. He eivät voi sen jälkeen huijata. Uskokaa pois, tästä aiheesta minulla on vaikka kuinka monta tarinaa!