Kauppapaikka.info
Elämäsi Häät
Hääsomistus.com

28.3.2007

Kampaus ja Meikki

Hääkampaus on puvun ohella yksi tärkeimmistä asioista morsiamen päivästä. Sanotaan, että hääpäivänään morsian saa olla prinsessa. Minusta tuntuu, ettei tänäpäivänä morsiamet halua enää olla prinsessoja. Halutaan yksilöllisiä ja näyttäviä ratkaisuja, ei mitään tusinatuotteita.

Samaa linjaa käytetään myös kampauksissa. Hääkampauksen suunnittelu aloitetaan sen jälkeen kun morsian on löytänyt sopivan kampaajan. Kampaajan valintaan vaikuttavat hinta, palvelut, sijainti ja käytännöllisyys. Jos haluat säästää aikaa ja vaivaa, valitse kampaamo jonka naapurissa tai omissa tiloissa on myös meikkaaja ja/tai kosmetologi. Säästät hurjasti aikaa, kun hääpäivänä sinun ei tarvitse ajaa kilometrejä kampaajalta meikkaajalle.

Kampaukseen vaikuttaa morsiamen tyyli, morsiuspuku, morsiamen pituus, hiusten pituus, hiusten paksuus, hiusten väri sekä omat toiveet. Kampausta suunniteltaessa ota mukaan kuva morsiuspuvusta. Jos olet lueskellut häälehtiä ja surffaillut netissä ja olet löytänyt sieltä hyviä kampauksia, ota nekin mukaan. Ammattilainen pystyy jo suoralta kädeltä sanomaan sopiiko jokin hiusmuoto tai -tyyli sinulle.

Hiuksiin voidaan laittaa erilaisia "koristeita". Huntu ja tiara ovat ne tärkeimmät ja suosituimmat. Hunnuista sinulla on valittavanasi seuraavat pituudet:
  • niskapituus (huntu laskeutuu olkapäille)
  • lapaluupituus
  • selkäpituus (huntu laskeutuu vyötärölle)
  • sormenpääpituus
  • puolipitkä (huntu laskeutuu polvitaipeeseen)
  • koko pitkä (huntu laskeutuu lattiaan)
  • laahuspituus (huntu on lattialle valuva pituudesta riippumatta)

Huntupituudet on otettu amoriini.comin sivuilta.

Häämeikki

Häämeikki suunnitellaan vasta sen jälkeen kun sinulla on tarkka käsitys hääkampaukstasi. Jos olet käynyt jo koekampauksessa, otata kampauksesta kuva polaroid kameralla, kännykkä kameralla tai digikameralla ja vie se mukanasi meikkaajalle. Samalla näytä hänellekin kuva puvustasi. Meikeissä ei ole paljoakaan "valinnanvaraa", luonnollinen meikki on kaikkein parhain. On turha lähteä "sotkemaan" kaunista ja eleganttia tyyliä rajulla 50-luvun rock meikillä.

Ole myös varovainen sen suhteen kuka meikin tekee. Vaikka voitkin säästää muutaman kymmenen euroa sillä, että teet meikin itse tai pyydät ystävääsi tekemään sen, luota tässä asiassa ammattilaisiin. He saavat meikin pysymään kauniina ja kestävänä koko päivän. On paljon muita hyödyllisimpiä kohtia säästää kuin meikki, kampaus ja kosmetologi.

Jos kuitenkin olet vakaasti päättänyt säästää meikissä, suosittelen että käyt katsomassa amoriini.comin häämeikki-osiota.

Älä käytä uusia kasvonpuhdistusaineita viimeisellä viikolla ennen häitä. Älä myöskään kokeile uusia meikkejä tai parfyymeja. Näistä voi aiheutua allergisia reaktioita jotka eivät näytä hyvältä hääkuvissa.