Kauppapaikka.info
Elämäsi Häät
Hääsomistus.com

22.3.2007

Hullutellaan Lisää!!




Avioliitossa voi piikittelyn jättää kokonaan pois kun hääkimppu on tehty näistä kukista...






Mietitkö hääkampausta? Ei tarvitse enää, sillä tässä on voittaja!








Feministin häälahja...
Teetätä omakuva kakkukoriste. Maksaa reilut 250 dollaria + lähetyskulut...










Onhan tämä tietysti hauskaa mutta pitää pitää jalat maassa ja muistaa missä ollaan. Me suomalaiset ollaan vielä sen verran konservatiivisia häiden suhteen ettei tällaista hulluttelua meillä näe. Ehkäpä 10 vuoden kuluttua...

Olen muutenkin eksynyt hiukan aiheesta ja pahoittelut siitä. Huomaan että kuuliainen lukijakunta seuraa blogiani enkä halua teitä pois häätää. Siksipä palaamme takaisin "järjestykseen".

Olen käsitellyt tähän mennessä suunnitelman tekemistä, aikataulua, budjettia, hääpukujen etsimistä sekä askartelua. Vuorossa ovat vielä kampaus, kukat, valokuvaus, videokuvaus, maksullinen ohjelma, muu ohjelma, hääyön ja häämatka. Olen myös jättänyt käymättä läpi musiikin, kuljetuksen, vihkipaikan ja vihkijän. .

Aloitetaan vihkipaikasta ja vihkijästä.

Vihkimisen voi suorittaa kahdella tavalla, kirkollisesti tai siviilisti. Kirkollisen vihkimisen "saa" kun molemmat puolisoista ovat jonkin seurakunnan jäseniä. Jos toinen puolisoista ei kuulu kirkkoon tai uskonnolliseen "ryhmään" kirkollista vihkimistä ei voida suorittaa. Se, mihin uskontoon kuuluu ei periaatteessa ole este kirkolliselle vihkimiselle. Asia on kuitenkin hyvä tarkistaa joko maistraatista tai kirkkoherranvirastosta jos puolisosi on ulkomaalainen.

Kirkollisen vihkimisen suorittaa pappi. Seurakunnat jakavat kirkkovuorot pappien kesken noin pari kuukautta kerrallaan, joten vuotta ennen hääpäivää on turha kysyä, kuka pappi vihkii. Pääasia on varata kirkko ja kertoa tulisiko vihkijä omasta seurakunnasta vai toisesta. Toiset seurakunnat tarjoavat automaattisesti oman seurakunnan papin vikiäisiin ellei morsiuspari muuta ilmoita. Myös kanttori on sidoksissa omaan seurakuntaan.

Jos menette naimisiin muualla kuin omassa kotikaupungissanne, voi vihkikaupungin seurakunta periä teiltä vuokraa kirkon käytöstä. Hinnat vaihtelevat jopa kymmenestä eurosta yli sataan euroon, joten se kannattaa varmistaa hyvissä ajoin. Muutenkin vieraspaikkakuntalaiset ovat "huonommassa asemassa" vihkivuoroja jaettaessa.

Olen törmännyt parin kaverin kanssa myös sellaiseen tilanteeseen, jossa kirkko on varattu vuotta aikaisemmin mutta kun vihkipäivä vahvistetaan kahta kuukautta ennen hääpäivää, sieltä ilmoitetaan, että päivää ei ole varattu. Älkää siis tehkö kirkon varausta puhelimitse vaan menkää paikan päälle. Se ei vie paljon aikaa ja voi säästää mieliharmin myöhemmin.

Vihkikaava on muuttunut muutama vuosi sitten. Siitä löytyy hyvää tietoa evl:n sivuilta.


Jatketaan huomenna siviilivihkimisellä.

Ei kommentteja: