Kauppapaikka.info
Elämäsi Häät
Hääsomistus.com

24.3.2007

Muu maksullinen ohjelma

Ohjelmarunkoa tulisi miettiä jo hääsuunnittelu vaiheessa. Kun aikataulua saadaan hahmoteltu, pystytään miettimään tarvitaanko illan ajaksi muutamin ohjelmaa kuin musiikkia ja kaason/bestmanin ohjelmanumerot.

Amoriinin sivuilla on kerrottu erittäin hyviä vinkkejä erilaiseen ohjelmistoon. Löydät sen menemällä pääsivulta "Hääoppaan sisältö" linkistä "Häiden ohjelmaa" sivulle.

Tässä muutama "maksullinen" ohjelmanumero:
  • Drag Queen
  • Stand Up Koomikko
  • Taikuri
  • Imitaattori
  • Tanssiryhmä
  • Teatteriryhmä

Ja maksuttomia ohjelmia:

  • baarimikon ryöstö (lunnasvaatimuksena juomalaulun keksiminen/laulaminen)
  • viininmaistiaiset
  • suklaamaistiaiset

Vilkaise myös tänne.

Ohjelman kanssa on aina syytä olla varovainen. Liian "pikkutarkasti" tehty aikataulu voi tehdä tuhoja, jos aikataulu pettää ja toisaalta taas liian väljästi tehty voi jättää vieraat tylsistymään. Tärkeää on muistaa kysyä tärkeimmiltä sidosryhmiltä kuinka kauan aikaa he tarvitsevat oman työnsä tekemiseen. Keskustelkaa cateringin kanssa ruokailun ja kahvin ajankohdasta sekä kestosta. Älkää ottako niitä heti peräjälkeen vaan antakaa vieraille aikaa sulatella pääruokaa ennen kahvin tarjoamista.

Ruokailun jälkeen voi pyytää vieraita jaloittelemaa kahdestakin syystä: henkilökunta saa kerätä astiat rauhassa pois ja tupakkamiehet ja -naiset pääsevät ruokasauhuille. Ilmasta riippuen vieraita voi pyytää siirtymään ulos ottamaan valokuvia morsiusparista ja heidän lähisukulaisistaan. Ulkona voi myös soittaa elävää musiikkia jotta vieraat viihtyvät. Sisälle siirryttäessä voidaan pitää puhe tai kaksi ja tanssia häätanssi. Aikaa on ruokailun loppumisen jälkeen mennyt 1,5-2,5 tuntiin joten nyt on hyvä aika kahville.

On myös erittäin tärkeää muistaa, että puheita ei pidetä heti ruokailun jälkeen. Henkilökunnan kerätessä astioita, kukaan ei kuule puheesta sanaakaan ellei käytössä ole äänentoistolaitteita.

Mikäli teillä on orkesteri illaksi, sopikaa etukäteen kuinka pitkän tauon he pitävät settien välillä. Mikäli tauko kestää vain 15 minuuttia eikä orkesteri suostu siitä edes puhumaan, älkää järjestäkö tauoille muuta ohjelmaa. Antakaa vieraille aikaa käydä jaloittelemassa ja happi-hyppelyillä.

Miettikää muutama "extra" ohjelmanumero siltä varalta, että jotain tapahtuu. Stand Up koomikko on eksynyt/sairastunut tai kaasolla ei ole ääntä eikä voi juontaa ohjelmia. Olkaa luovia! Jos vieraat viihtyvät, älkää keskeyttäkö heidän viihtyvyyttään ohjelmanumeroilla.

Ei kommentteja: