Kauppapaikka.info
Elämäsi Häät
Hääsomistus.com

22.5.2007

Somistus

Tässä ovat vielä ne asiat, jotka käydään teoriassa läpi ennen kuin siirrytään itse käytännön järjestelyihin. Mitä? Kuvittelitko, että tämä olisi tässä? Ehei, olemme vasta raapaisseet pintaa. Nämä asiat, jotka olen käynyt läpi, ovat suunnitelmia ja teoriaa. Vasta sen jälkeen käymme tarmokkaasti käytäntöön. Mutta ennen sitä: Somistus, Hääyö ja Häämatka.

Somistusta on hyvä alkaa miettimään vasta sen jälkeen, kun kirkko, juhlapaikka ja teema on selvillä. Somistus riippuu hyvinkin paljon näistä kolmesta asiasta. Jos kirkko on valoisa ja "moderni" on oikeastaan turha suunnitella sinne mitään vaaleaa somistusta. Jos taas juhlapaikka on tumma ja "synkkä" tai "vanhanaikainen" ei somistamista kannata tehdä tummilla sävyillä.

Jokainen kirkko ja juhlapaikka luovat oman maailmansa. Sen vuoksi suosittelenkin, että yritätte hankkia saman tyylisen kirkon ja juhlapaikan. Helpottaa huomattavasti somistamista.

Kirkkoon yleensä riittää penkinpäätykukat/somisteet, jotka voi ripotella joka toiseen penkkiin. Jos vieraita tulee esimerkiksi 5 ensimmäiseen penkkiriviin käytävän molemmin puolin, penkinpääty koristeet voi jakaa siten, että yhdet ovat 7 penkkirivillä, seuraavat 5, 3, 2 ja ensimmäisellä penkkirivillä. Tällöin somisteita tarvitaan vain 10. Jos penkinpäätyyn on hankala kiinnittää mitään, miettikää, voisiko vain alttarin edustan somistaa. Penkkien jälkeen alttarin eteen voi esimerkiksi tehdä kukkasomistuksia siten, että hankitaan noin 50 cm korkuisia raskaita kukkavaaseja / maljakoita / ruukkuja, joihin tehdään kukka-asetelma teeman mukaan. Luonnosta saatavat somisteet ovat aina ilmaisia ja siksi niitä on hyvä käyttää. Asetelmat sijoitetaan 5 molemmin puolin niin, että se jatkaa käytävää. Esimerkiksi penkkirivien päätyttyä käytävä jatkuu 3 askelta normaalisti, sen jälkeen on kaksi rappusta, 5 askelta ja alttari, kukka-asetelmat voidaan sijoittaa yksi ennen rappusta, kaksi rappusille ja kaksi alttarin eteen.

Vaihtoehtoja on monia ja kaikki riippuu kirkon muodosta ja tyylistä. Jos haluat tarkempia vinkkejä kirkkosomistuksesta lähetä minulle muutama kuva kirkosta sisältä ja ulkoa, niin teen sinulle muutaman somistusehdotelman haadesing@hotmail.com . Maksua en veloita =)

Juhlapaikalla somistukseen on otettava huomioon ensisijaisesti pöydät. Kuinka kapeat / leveät ne ovat? Kuinka monta ihmistä pöytään istuu? Minkä väriset pöytäliinat ovat? jne. Hyvä on muistaa, että jokaiselle vieraalle on jätettävä pöytään 60 cm x 60 cm suuruinen ala istua, syödä ja jutella. Kun vieraita istuu molemmin puolin pöytää, tilaa menee pelkästään vieraille jo 120 cm pöydän leveydestä. Jos pöytä on 140 cm leveä, tilaa somistukseen jää vain 20 cm!

Jos haluat ilmaisen somistussuunnitelman, laita minulle sähköpostia haadesing@hotmail.com ja kerro häiden teema, värit ja laita muutama kuva juhlapaikasta niin teen sinulle viikon sisällä suunnitelman.

Lisää somistuksesta kirjoitan käytännön järjestelyissä.

Ei kommentteja: