Kauppapaikka.info
Elämäsi Häät
Hääsomistus.com

1.3.2007

Aikataulu osa 1.

Tänä päivänä hyvin usea morsiuspari käyttää häiden järjestämiseen vuoden, toiset puoli vuotta ja toiset jopa kaksi vuotta. Tässä asiassa ei ole oikeaa tai väärää tapaa. Mutta mitä vähemmän aikaa käytät sitä nopeammassa tahdissa sinun on työ tehtävä ja siten myös "virheiden" määrä voi kasvaa. Virheillä tarkoitan sitä, että jotkin asiat voivat jäädä tekemättä tai niitä ei oteta edes huomioon jos aikaa on vähän.

Tässä eräs hyvä vinkki jota itse käytin silloin kun häitämme järjestettiin:
Vuodessa on 52 viikkoa joista ihminen on yleensä sairas 4 viikkoa => 48 viikkoa
48 viikkoa joista lomia on 6 viikkoa => 42 viikkoa
42 viikkoa josta häiden alusviikko on lepoviikko =>41 viikkoa

41 viikkoa aikaa suunnitella ja järjestää häät. Sillä tiedättehän mitä tapahtuu, jos asioita jättää tekemättä siihen saakka kunnes on loma? Hyvin todennäköisesti olet kipeänä loman aikana, Murphyn laki nääs...

Suosittelenkin siis, että jaatte tämän 41 viikkoa esimerkiksi siten, että teette yhden tai kaksi asiaa per viikko per henkilö. Tällä tavoin työmäärä jakaantuu eikä kiirettä missään vaiheessa tule. Jos apunasi on kaaso, bestman ja seremoniamestari, saatte kaiken hoidettua vieläkin nopeammin.

On erittäin tärkeää pitää tehdystä aikataulusta kiinni. Jos tiimissäsi on henkilö joka ei saa töitään tehtyä, jakakaa ne muiden kesken. On oikeastaan turhaa jäädä odottamaan tekeekö hän ne vai ei. Lopputulos voi olla katastrofi.

Pitäkää tiimin kanssa päivityspalavereja esimerkiksi kolmen viikon tai neljän viikon välein. Käykää läpi asiat jotka on hoidettu/ei ole hoidettu ja mitä tulevina viikkoina tulisi tehdä. En voi painottaa tarpeeksi kuinka tärkeää on pitää viimeinen viikko ennen häitä vapaana. Hyvin moni haluaa juuri silloin tehdä viimeiset työt mutta yleensä käy niin, että kun yhden asian saa hoidettua mieleen tulee toinen ja kolmas ja neljäs ja viides ja kohta juokset ympäri kaupunkia pää kolmantena jalkana jokaisena päivänä. Ei, se ei ole tarkoitus. Jos huomaat että jotain on jäänyt tekemättä, delegoi se jollekin toiselle. Morsiamen ja sulhasen tärkein tehtävä häiden alusviikolla on levätä, levätä ja levätä.

Hääfoorumeilta ja häälehdistä saa hyviä aikataululistoja. Älkää kuitenkaan luottako vain yhteen listaan vaan yhdistäkää niitä mahdollisimman paljon. Tällä tavoin pidätte huolen siitä, että mahdollisimman moni asia tulee tehdyksi/muistetuksi.

Seuraavaan päivitykseen annan oman aikatauluni, jonka morsian, sulhanen, kaaso tai bestman voi rauhassa tulostaa.

Ei kommentteja: